HomeFitness – en väldigt intressant produkt

HomeFitness – en väldigt intressant produkt

Smartare och roligare stabilitetsträning

Träning i hemmet möter många motstånd. Den måste kunna utföras enkelt med smidiga träningsredskap, vara rolig och motiverande. Ibland är det en komplettering av gymträning eller annan idrott. Oavsett brukar jag hävda att den bästa träningen – det är träningen som verkligen blir av. Stabilitetsträning i olika former kan utföras helt utan andra träningsmoment, men den stora vinsten är att komplettera traditionell konditionsträning och/eller styrketräning med inslag av stabilitetsträning. Man når längre i avseende med både rörlighet, återhämtning och muskelutveckling. Dessutom minskar man risker för skador avsevärt. Detta är extra tydligt i idrotter som exempelvis fotboll och innebandy.
Jag har varit delaktig i satsningen att ta in vibrationsplattor för konsumentmarknaden i Attract Sport & Health’s (www.attract.nu) sortiment. Vi har då testat en mängd maskiner med snarlika funktioner. Slutligen har vi i samverkan med fabrik tagit fram en helt ny produkt som både har rätt funktioner och rätt känsla.
Den finns nu tillgänglig för omgående leverans till kunder och jag kan verkligen rekommendera alla att ta chansen att testa dessa, som jag själv tycker är bland de mest intressanta träningsmaskinerna på marknaden idag – just för att stabilitetsträning många gånger sätts åt sidan och blir bortglömd.
WHO och Folkhälsoinstitutet rekommenderar dessutom äldre, över 65 års ålder, att komplettera sin motion med stabilitetsövningar.

Skriv ett svar