[alpine-phototile-for-instagram id=576 user="daniellindblom" src="user_recent" imgl="instagram" style="cascade" col="1" size="M" num="1" curve="1" align="center" max="100" nocredit="1"]

Avrundar ärendet, Tele2…

Ni som följt mina senaste inlägg om Tele2 vet redan vad det handlat om. Man har insett att man inte längre vill ha ett 4G flatrate-abonnemang och tvingar bort kunderna genom att lägga om avtalen. Man började med de obundna abonnemangen och sände ut ett brev till dessa kunder den 11/3. Jag mottog mitt den 13/3. I informationen kunde utläsas att de från och med den 14/3 avsåg lägga om abonnemangen till att begränsas till 70GB per månad.

I dialogen med Tele2 har det framkommit att man avser lägga om de bundna abonnemangen också. Detta kommer ske 14/4. Dessa kunder har ännu inte informerats. Tanken slog mig – tänkte man invänta till den 11/4 med att sända ut informationen till dem?

Man har nu backat för samtliga och inser att man informerat på tok för sent. Det innebär att samtliga abonnemangen nu istället avses läggas om 14/4. Troligen har många reagerat.

Jag anser fortfarande att det är ett jäkligt ojuste drag de gjort. Rent spontant så vill jag slippa behöva tänka på datamängden som en begränsning. Skruva ner hastigheten i sådana fall! Ser man det rent tekniskt så säljer man abonnemang som man inte kan använda. Vad fasiken ska man ha en bandbredd på typ 70 Mbps till, om man blir begränsad till 50 GB per månad (Tele2s nu största abonnemang). Räknar man på detta så inser man att om man rent teoretiskt använder kapaciteten fullt ut räcker abonnemanget bara några dygn. Ännu konstigare är att man efter förbrukad datamängd enbart kan köpa till 5 GB i stöten.

4G som fast installation för företag är en ytterst tveksam lösning med gällande abonnemang – från samtliga operatörer.

Nej, tillbaka med flatrate! Prisjustera gärna, inom rimlighetens ramar om man bitit sig i svansen och tidigare lovat kunderna mer än man kunnat hålla!

Skriv ett svar